Star Views + Comments Previous Next Search Wonderzine

НовиниПерсонал британської NHS виступив проти гендерно нейтральної мови на їхньому вебсайті

Працівники хочуть повернути слово «жінка» на вебсторінки про жіноче здоров’я

Близько 1200 лікарів, медсестер й інших медичних працівників Національної служби охорони здоров’я Великої Британії (NHS) поскаржилися керівникам і головним медсестрам на «дискримінаційний» крок щодо переходу на гендерно нейтральну мову, нібито вона «ображає жінок». Про це пише The Telegraph.

Щонайменше 19 сторінок про жіноче здоров’я на вебсайті Національної служби охорони здоров’я не згадують жінок узагалі. Зокрема, це стосується сторінок із рекомендаціями щодо раку яєчників і матки, менопаузи, пологів і рясних місячних.

У своєму листі представники медичної галузі пишуть, що «вилучення лексики, пов’язаної зі статтю, є дискримінаційним і може зробити Національну службу охорони здоров’я вразливою для судового оскарження».

Водночас представник NHS на це відповів, що «вебсайт NHS надає інформацію для всіх, і ми постійно перевіряємо сторінки, щоб переконатися, що вони використовують мову, яка є інклюзивною, шанобливою й актуальною для людей, які їх читають. Слово «жінка» залишається життєво важливим для медичної інформації про здоров’я жінок, і це питання зараз розглядається».

Упровадження гендерно нейтральної мови на вебсайтах NHS почалося у 2021 році. Відтоді там використовують терміни, як-от: «ви», «люди», «особа» тощо.

Розповісти друзям
0 коментарівпоскаржитись

Коментарі

Підписатись
Коментрарі завантажуються
щоб можна було лишати коментрі.