Star Views + Comments Previous Next Search Wonderzine

НовиниСекс під час подорожей на орбіту може нести ризик для вагітності – учені

Особливо на її ранніх стадіях

Секс під час космічного туризму може призвести до небажаної вагітності, яка може нашкодити як плоду, так і вагітній. Про це пише The Telegraph.

Сплеск космічного туризму очікується з 2023 по 2033 рік. Зважаючи на це, учені розмірковують про його наслідки для здоров’я. Зокрема, вони занепокоєні, що секс під час майбутніх подорожей на орбіту передбачає потенційний ризик небажаної вагітності, яка загрожуватиме здоров'ю жінки. Відомо, наприклад, що перебування в космосі здатне вплинути на ранні стадії вагітності.

«Поведінка космічних туристів, імовірно, відрізнятиметься від поведінки професійних астронавтів. Нереалістично буде припускати, що всі космічні туристи утримуватимуться від сексу під час космічного польоту, упродовж якого наявний вплив мікрогравітації й іонізуючого випромінювання», – кажуть професор Девід Каллен, астробіолог університету Карнфілду, і його колеги.

Окрім того, учені непокояться, що сама тема сексу використовуватиметься задля рекламування космічного туризму. Також як заохочення може спрацювати тематичне порно або наявність окремих номерів у космічному кораблі.

«У космічній сфері наближається перехід від добре підготовлених професійних астронавтів до звичайних космічних туристів. Ця зміна вплине на соціальну взаємодію й норми поведінки, наслідки чого ми повинні сприймати серйозно», – каже Алекс Лаєндекер, директор Інституту астросексологічних досліджень.

Розповісти друзям
0 коментарівпоскаржитись

Коментарі

Підписатись
Коментрарі завантажуються
щоб можна було лишати коментрі.