Star Views + Comments Previous Next Search Wonderzine

НовиниБоротьба зі смертністю матерів і немовлят уповільнилася з 2015 року – ВООЗ

Країни мають більше інвестувати в первинну меддопомогу

У новому звіті ВООЗ, оприлюдненому 9 травня, виявили, що прогрес у зниженні рівня смертності вагітних, ненароджених і новонароджених загальмувався з 2015 року. Про це пише Reuters.

Відповідно до звіту, з 2015 року зареєстровано близько 290 тисяч випадків материнських смертей, 1,9 мільйона мертвонароджених і 2,3 мільйона смертей новонароджених протягом місяця після їхнього народження. Усі ці смерті відносять до категорії таких, яким можна було запобігти за належної медичної допомоги.

На вповільнення боротьби зі смертністю цих категорій вплинула низка чинників: пандемія, бідність і загострення гуманітарної кризи в деяких країнах. Разом вони спричинили навантаження на систему охорони здоров’я в усьому світі.

Аншу Банерджі, директор ВООЗ із охорони здоров’я матерів, новонароджених, дітей і підлітків і старіння, вважає, що збільшення інвестицій у первинну медичну допомогу ліквідує цю проблему.

У 2014 році близько 190 країн світу доєдналися до планомірного скорочення рівня мертвонароджуваності й смертності серед немовлят і матерів. Відповідно до звітів, понад 60 із них не зможуть досягнути визначених цілей до 2030 року. Утім, якщо цілей таки вдасться досягнути, будуть урятовані близько семи мільйонів життів.

Наразі лише 12% зі 106 країн, які подали свої звіти щодо врегулювання проблеми, повністю фінансують ці плани. У 2021 році Індія, Нігерія й Пакистан очолювали список із 10 країн із найвищим рівнем материнської смертності, кількістю мертвонароджених і померлих новонароджених.

Розповісти друзям
0 коментарівпоскаржитись

Коментарі

Підписатись
Коментрарі завантажуються
щоб можна було лишати коментрі.