Star Views + Comments Previous Next Search Wonderzine

НовиниУже 10 років в Україні спостерігається зниження смертності від ВІЛ/СНІД – UNAIDS

Кількість смертей в Україні від СНІДу знизилася на 81%

З 2010 по 2021 рік в Україні спостерігалося стійке зниження смертності від ВІЛ/СНІД. Про це сказав директор UNAIDS в Україні Роман Гайлевич під час пресконференції в «Укрінформі».

За словами Гайлевича, за останні 20 років удалося забезпечити доступ до лікування ВІЛ усім людям, яким поставили цей діагноз.

«Уже 10 років в Україні спостерігається стійке зниження смертності від СНІДу. За розрахунками UNAIDS, з 2010 по 2021 рік оціночна кількість смертей в Україні від СНІДу знизилася на 81% з 14 тисяч до 2,8 тисячі», – повідомив Гайлевич.

За його словами, це стало можливим завдяки появі високоефективної антиретровірусної терапії, яка дозволила перекваліфікувати смертельне захворювання у хронічне. Гайлевич також зауважив, що повномасштабне російське вторгнення в Україну суттєво змінило умови життя людей з ВІЛ.

«На сьогодні ми констатуємо, що всі пацієнти, які живуть із ВІЛ, на контрольованій території України продовжують отримувати лікування. На кінець минулого року таких було 118 тисяч. Також люди, яким уперше поставили такий діагноз, могли розпочати лікування», – сказав Гайлевич.

Розповісти друзям
0 коментарівпоскаржитись

Коментарі

Підписатись
Коментрарі завантажуються
щоб можна було лишати коментрі.