Star Views + Comments Previous Next Search Wonderzine

НовиниНове дослідження австралійських учених може вплинути на лікування ендометріозу

Можна буде варіювати методи лікування різних типів захворювання

Нове дослідження учених із Королівської лікарні для жінок у Сіднеї може змінити лікування ендометріозу. Про це пише The Guardian.

Дослідники виростили тканини всіх відомих типів ендометріозу, спостерігаючи за їхніми змінами й порівнюючи їхню реакцію на лікування. Це означає, що вчені зможуть варіювати методи лікування різних типів ендометріозу, визначаючи, чи потребуватиме жінка лікування безпліддя.

Професор акушерства й гінекології в Королівській лікарні для жінок Джейсон Ебботт сказав, що цей прорив означає, що різні типи ендометріозу будуть більш цілеспрямовано й ефективно лікуватися, подібно до раку молочної залози.

«30 років тому ми лікували всі види раку молочної залози однаково. Тепер ми знаємо, що існує багато різних типів раку молочної залози, і лікуємо їх відповідно. Знаючи тип ендометріозу, зможемо передбачити, чи може пацієнтка зіткнутися з агресивною, інвазивною формою захворювання, і запропонувати лікування, яке збереже її фертильність», – пояснив Ебботт.

Ендометріоз – гінекологічне захворювання, за якого клітини ендометрію розростаються поза межами внутрішніх стінок матки, спричинюючи хронічний запальний процес. Ендометріоз викликає рясні менструації, біль, здуття живота, а також може призвести до безпліддя.

Фото: freepik

Розповісти друзям
0 коментарівпоскаржитись

Коментарі

Підписатись
Коментрарі завантажуються
щоб можна було лишати коментрі.