Star Views + Comments Previous Next Search Wonderzine

НовиниУ травні на телефон довіри надійшло понад 1400 звернень про психологічну підтримку

У КМДА наголошують, що звертатися по психологічну допомогу це нормально

Упродовж травня на телефон довіри Київського міського Центру гендерної рівності, запобігання та протидії насильству надійшло 1403 звернення. Про це повідомила заступниця голови КМДА Марина Хонда на своїй сторінці у Facebook.

За словами Хонди, найчастіше зверталися щодо фантомних звуків вибухів, панічних атак, страху померти, втратити родину чи знову потрапити під окупацію. Окрім того, багато звернень надійшло через сварки з дітьми й кризу в родинних стосунках.

Через домашнє насильство до Центру звернулися 316 жінок і 58 чоловіків. Ще 107 людей отримали консультації від мобільних бригад соціально-психологічної допомоги, які функціонують у місті.

Також збільшилася кількість людей, які перебували в кімнатах кризового реагування. Послугами скористалися 48 людей: 27 жінок, 18 дітей і троє чоловіків. У притулках перебувало 9 людей.

«У травні ми зафіксували збільшення кількості звернень до нашого центру, як порівняти з квітнем. Тому вкотре наголошую: звертатися по психологічну допомогу й підтримку до кваліфікованих фахівців – це не соромно. Навпаки, це абсолютно нормально. Звернутися до психологів – це не прояв вашої слабкості, це прояв сили й рішучості», – наголосила Марина Хонда.

Розповісти друзям
0 коментарівпоскаржитись

Коментарі

Підписатись
Коментрарі завантажуються
щоб можна було лишати коментрі.