Star Views + Comments Previous Next Search Wonderzine

НовиниУ США схвалили перші пігулки для лікування післяпологової депресії

Раніше її лікували за допомогою внутрішньовенних ін’єкцій

У США для лікування післяпологової депресії схвалили препарат зуранолон, що продається під торговою маркою Zurzuvae. Раніше післяпологову депресію лікували за допомогою внутрішньовенних ін’єкцій, які робили медичні працівники в деяких медичних закладах.

Про це йдеться на сайті Управління з контролю за якістю харчових продуктів і медикаментів (FDA).

«Післяпологова депресія – це серйозний і потенційно небезпечний для життя стан, під час якого жінки відчувають смуток, провину, нікчемність, навіть у важких випадках думки про те, щоб заподіяти шкоду собі або своїй дитині. Й оскільки післяпологова депресія може зруйнувати звʼязок матері й дитини, вона також може мати наслідки для фізичного й емоційного розвитку дитини», – сказала Тіффані Фарчіоне, голова психіатричного центру Управління з продовольства й медикаментів США з боротьби з наркотиками.

Ефективність препарату продемонстрували два дослідження. У першому дослідженні пацієнтки отримували 50 міліграм Zurzuvae або плацебо раз на день увечері протягом 14 днів. У другому дослідженні пацієнтки отримували інший продукт зуранолону, який приблизно дорівнював 40 міліграм Zurzuvae або плацебо, також протягом 14 днів.

За пацієнтками в обох дослідженнях спостерігали щонайменше чотири тижні після 14-денного лікування. Первинною кінцевою точкою обох досліджень була зміна симптомів депресії з використанням загального балу за 17-пунктовою шкалою оцінки депресії Гамільтона, виміряної на 15-й день.

Жінки, які вживали Zurzuvae, відчули поліпшення настрою, як порівняти з тими, які вживали імітацію препарату. Ефект лікування зберігався за чотири тижні після останньої дози Zurzuvae.

Поширеними побічними ефектами від препарату можуть бути сонливість, запаморочення, діарея, утома, застуда й інфекція сечовивідних шляхів. Також виробники ліків, Sage Therapeutics і Biogen, попереджають, що препарат може викликати суїцидальні думки й поведінку.

Пігулки мають зʼявитися в продажу наприкінці цього року.

Фото: Freepik

Розповісти друзям
0 коментарівпоскаржитись

Коментарі

Підписатись
Коментрарі завантажуються
щоб можна було лишати коментрі.