Star Views + Comments Previous Next Search Wonderzine

НовиниМенструальні диски ефективніші під час рясних менструацій, ніж прокладки чи тампони – дослідження

І допомагають визначити, чи рясна менструація є ознакою проблем зі здоров’ям

Дослідники з Орегонського університету охорони здоров’я й науки (США) визначили, що менструальні диски ліпше вбирають виділення під час рясних місячних, ніж прокладки чи тампони. Також вони допомагають визначити, чи сильна менструальна кровотеча є ознакою проблем зі здоров’ям. Про це пише The Guardian.

Під час дослідження докторка Бетані Самуельсон Баннов і її колеги використали запаковані еритроцити, які залишилися від цільної крові після видалення плазми й тромбоцитів, і 21 гігієнічний засіб для менструації, серед яких прокладки двох різних виробників, тампони, менструальні чаші й диски, а також труси для менструації з підвищеною поглинальною здатністю.

Результати дослідження показали, що в середньому менструальні диски здатні вбирати найбільше крові, на відміну від інших засобів гігієни: від 61 до 80 мілілітрів (утрата більшої кількості крові за весь період менструації вважається надмірною крововтратою). Водночас тампони, прокладки й менструальні чаші утримували 20–50 мілілітрів крові, а спеціальна білизна – лише 2 мілілітри в середньому.

Баннов наголосила, що хоч менструальні диски й будуть зручними для людей із рясною менструацією, їм краще обстежитися в лікаря.

Розуміння поглинальних можливостей різних менструальних гігієнічних засобів може допомогти лікарям оцінити, чи потребує пацієнтка подальших обстежень або лікування, оскільки надмірна менструальна кровотеча може спричинити ризик анемії або свідчити про інші приховані медичні проблеми.

Фото: instagram/bohokiwi

Розповісти друзям
0 коментарівпоскаржитись

Коментарі

Підписатись
Коментрарі завантажуються
щоб можна було лишати коментрі.