Star Views + Comments Previous Next Search Wonderzine

НовиниУ Полтаві відкрили безбар’єрний гінекологічний кабінет. Як він працює

Так хочуть зробити доступнішою акушерсько-гінекологічну допомогу для жінок

У Полтавській обласній лікарні відновного лікування відкрили гінекологічний кабінет безбар’єрного доступу. Так хочуть зробити доступнішою акушерсько-гінекологічну допомогу, зокрема, для жінок з інвалідністю й тих, які постраждали від насильства, розповіла «Суспільному» головна фахівчиня з питань акушерства й гінекології на Полтавщині Людмила Іванова.

«Наші гінекологічні кабінети адаптовані загалом для всіх жінок. Чому? Тому, що вони задовольняють потреби вагітних жінок, жінок літнього віку, жінок з інвалідністю й, зокрема, категорію жінок, які мають тимчасові проблеми. Я маю на увазі, наприклад, переломи або травми», – пояснила Людмила Іванова.

У кабінеті встановили гінекологічне крісло з регулюванням висоти й спеціальні опори-поручні, за допомогою яких жінки зможуть пересідати на крісло. А в медзакладі облаштували вертикальний підйомник, який дасть змогу пацієнтам на візку піднятися до кабінету.

Створення кабінету ініціював благодійний фонд «Здоров’я жінки і планування сім’ї», а реалізували його за фінансової підтримки фонду ООН в галузі народонаселення, розповіла представниця фонду Тетяна Слободян.

За словами Людмили Іванової, нині в області працює шість гінекологічних кабінетів безбарʼєрного доступу. Три з них у Полтаві й по одному в Кременчуці, Миргороді й Лубнах.

Розповісти друзям
0 коментарівпоскаржитись

Коментарі

Підписатись
Коментрарі завантажуються
щоб можна було лишати коментрі.