Star Views + Comments Previous Next Search Wonderzine

НовиниГуманітарна допомога від ЄС передбачає програми психологічної підтримки – представник Єврокомісії

Це є пріоритетним напрямом

Гуманітарна допомога від Європейського Союзу передбачає програми підтримки психічного здоров’я українців, зокрема тих, хто перебуває у віддалених і прифронтових районах.

Про це в інтерв’ю «Укрінформу» заявив Андреас Папаконстантину – директор із питань сусідства й Близького Сходу Генерального директорату Європейської комісії з цивільного захисту та операцій гуманітарної допомоги.

Папаконстантину повідомив, що лише у 2023 році Генеральний директорат ЄК із цивільного захисту та операцій гуманітарної допомоги надав 37,7 мільйона євро на оплату послуг, зокрема в галузі психічного здоров’я.

Серед проєктів у цьому напрямі, які фінансує Єврокомісія, Папаконстантину згадав про хаб у Миколаєві, яким опікуються Український Червоний хрест і Данський Червоний хрест. Там надають допомогу людям у віддалених громадах.

Папаконстантину додав, що в Запоріжжі його офіс співпрацює з організацією «Карітас», яка веде роботу в трьох центрах психосоціальної підтримки для переміщених осіб і має окремі зони для дітей. Також Папаконстантину зауважив, що разом з ЮНІСЕФ надається допомога постраждалим, зокрема дітям і підліткам, які проживають на щільно замінованих територіях.

«Тож це для нас пріоритетний напрям, у якому ми продовжуємо працювати», – підсумував він.

Фото: Freepik

Розповісти друзям
0 коментарівпоскаржитись

Коментарі

Підписатись
Коментрарі завантажуються
щоб можна було лишати коментрі.