Star Views + Comments Previous Next Search Wonderzine

НовиниВідбудеться благодійний забіг на підтримку жінок із раком молочної залози. Як долучитися

Мета – зібрати 2 мільйони гривень

У Національному комплексі «Експоцентр України» в Урбан-парку 7 жовтня відбудеться рожевий забіг Race for the Cure, щоб зібрати кошти на закупівлю препарату для лікування раку молочної залози. Його організовує фонд підтримки дорослих онкопацієнтів Inspiration Family за підтримки партнерів.

Особливість забігу – наявність рожевих елементів в одязі учасників. Саме цей колір, як і рожева стрічка, є символом боротьби з раком молочної залози. За словами організаторів, забіг – не лише про спорт, а й про підвищення культури підтримки дорослих онкопацієнтів і культуру благодійності. 

Як долучитися до забігу в Києві

Потрібно зареєструватися за посиланням і сплатити благодійний внесок у розмірі 15 євро. Брати участь у забігу можна на дистанціях у два, п’ять або десять кілометрів. За бажанням обрану дистанцію можна пройти пішки. 

Як долучитися до забігу з іншого міста

Мешканці з інших міст можуть упродовж жовтня пройти або пробігти будь-яку комфортну для себе дистанцію. Щоб узяти участь, потрібно зареєструватися за посиланням

Ініціативу також можна підтримати донатом.

За словами директорки Inspiration Family Анни Узлової, кожна восьма жінка в Україні стикається з раком грудей. Унаслідок повномасштабного вторгнення отримати лікування стало складніше, зокрема через те, що російські військові руйнують медичні установи, перешкоджають доступу до лікування жінкам на окупованих територіях тощо. За прогнозами онкологів, через це в майбутньому підвищиться кількість випадків раку, діагностованих на пізніх стадіях.

Фото: Леся Куралеся

Розповісти друзям
0 коментарівпоскаржитись

Коментарі

Підписатись
Коментрарі завантажуються
щоб можна було лишати коментрі.