Star Views + Comments Previous Next Search Wonderzine

НовиниУ США жінці не хотіли призначати лікування, бо вона була «дітородного віку». Жінка подала до суду

Ліки могли спричинити ускладнення для плоду під час вагітності

У США 32-річна Тара Рул подала до суду на систему охорони здоров'я й лікарів у північній частині штату Нью-Йорк. Вона стверджує, що невролог не виписав їй необхідні ліки, бо вона була «дітородного віку» й лікування могло спричинити ускладнення для плоду під час вагітності. Про це пише The Independent.

Згідно з позовом, Тара Рул має кластерний головний біль – неврологічний розлад, який характеризується повторюваним, сильним головним болем з одного боку голови. У вересні 2022 року Тара звернулася до невролога в лікарню Гленс Фоллс, яка належить компанії Albany Med Health Partners. 

Там лікар, на ім’я Джонатан Брейман, сказав їй, що хоча існують безпечні й ефективні методи лікування кластерного головного болю, він не може їх призначити, оскільки її страхування не покриває лікування, яке може спричинити потенційні вроджені дефекти у плода.

Тара Рул сказала лікарю, що вже вживає ліки Cellcept від іншого захворювання, яке може спричинити вроджені дефекти, і її страховка покриває цей рецепт без проблем. Проте лікар нібито сказав їй, що Cellcept не має таких побічних ефектів. Тоді Тара наполягала, щоб він перевірив це ще раз і зачитав побічні ефекти вголос.

Опісля Брейман запитав, що Тара робитиме в разі вагітності, й жінка відповіла, що зробить аборт. Після деяких суперечок лікар запропонував Тарі «добре подумати» щодо вживання Cellcept, а також залучити свого партнера до розмови про своє лікування, йдеться в позові. Утім Тара повідомила, що її партнер зробив вазектомію, тому вони не думають про дітей.

У позові йдеться, що невролог відмовив Тарі в «безпечному, ефективному лікуванні її стану через її вік і стать», і що він відмовився надати їй «варіанти лікування, засновані виключно на можливості вагітності, попри те, що Тара Рул неодноразово говорила доктору Брайману, що вагітність неможлива».

«Він сказав, що поки я дітородного віку, незалежно від сексуального партнера, незалежно від методу контролю за народжуваністю, незалежно від усього цього, я не можу проходити лікування», – розповіла Рул.

Представник Albany Medical Health Partners заявив, що не може коментувати ситуацію на час розслідування.

Згідно із законом про доступну медичну допомогу, медичні працівники не можуть дискримінувати людину за ознакою статі чи віку, а також відмовляти в лікуванні на цих підставах.

Окрім порушення закону про доступне медичне обслуговування, Тара Рул звинуватила відповідачів у порушенні закону про громадянські права 1964 року, закону про вікову дискримінацію 1975 року, білля про права пацієнта штату Нью-Йорк і федеральних нормативних актів.

Тара Рул розповіла, що через рік після інциденту вона досі намагається знайти спосіб лікування кластерного головного болю. Вона також сказала, що має виїжджати за межі штату, щоб отримати лікування, оскільки найближчі медичні заклади на тлі інциденту нібито не хочуть надавати їй медичну допомогу.

Розповісти друзям
0 коментарівпоскаржитись

Коментарі

Підписатись
Коментрарі завантажуються
щоб можна було лишати коментрі.