Star Views + Comments Previous Next Search Wonderzine

НовиниЛише один із 50 українців звертається по психологічну допомогу – МОЗ

50% готові говорити з психологом про стрес і його подолання

50% українців готові говорити з психологом про стрес і його подолання, а 26,5 % – із сімейний лікарем. Проте лише один із 50 українців звертається по психологічну допомогу. Про це розповіли в МОЗ. 

У відомстві повідомили, що за 8 місяців (із січня по серпень 2023 року) загалом 9110 лікарів ПМД надали психологічні послуги понад 51 тисячі унікальних пацієнтів.  Найбільше тих, хто звертається по допомогу в Дніпропетровській області (10 452), Полтавській області (6 344) і в Києві (3 832). Водночас щомісяця кількість подібних звернень зростає.

«Від 30% до 60% усіх звернень після лютого 2022 року були пов’язані зі скаргами на стан ментального здоров’я. Це не лише про зміну настрою, сон, тривожність. Це й про фізичні симптоми, які не мають пояснень, хоч результати обстежень нормальні», – розповіла лікарка Софія Настишин.

Раніше ВООЗ повідомляла, що чверть населення України ризикує отримати тяжкі психічні розлади через війну, яку росія розв’язала проти України, а кожен четвертий українець може мати психічний розлад через війну. Отримати психологічну допомогу можна на платформі безкоштовної психологічної допомоги «ЇЇ підтримка».

Розповісти друзям
2 коментаряпоскаржитись

Коментарі

Підписатись
Коментрарі завантажуються
щоб можна було лишати коментрі.