Star Views + Comments Previous Next Search Wonderzine

НовиниВедуча BBC розповіла, що лікарі сказали їй «змиритися» з проблемами зі здоров’ям під час менструації

Журналістка заявила, що система охорони здоров’я має серйозно ставитися до потреб жінок

Ведуча BBC Нага Манчетті розповіла, що лікарі сказали їй «змиритися» з проблемами зі здоров’ям під час менструації. Про це пише BBC.

Манчетті, а також телеведуча Вікі Паттісон дали свідчення Комітету з питань жінок і рівності в межах розслідування питання про репродуктивне здоровʼя жінок у Великій Британії. Журналістки розповіли, що зверталися по медичну допомогу через проблеми, пов’язані з менструацією, проте лікарі загальної практики неодноразово називали їхні симптоми «нормальними».

На початку року Манчетті розповіла, що має аденоміоз – це проростання ендометрія (внутрішньої оболонки матки) у її глибші шари. За словами ведучої, вона з підліткового віку страждала від сильного болю й рясних менструальних виділень, а процес встановлення діагнозу був для неї «розчаруванням».

Манчетті розповіла, що лікарі загальної практики сказали їй «змиритися» зі своїм станом, якщо їй не підходять ті чи ті варіанти лікування.

Також ведуча поділилася, що після публічної розмови про аденоміоз до неї зверталися медичні працівники, які ніколи не чули про цей стан. Манчетті підмітила, що медицина приділяє недостатньо уваги жінкам і не має кваліфікованих спеціалістів.

Вікі Паттісон діагностували передменструальний дисфоричний розлад, однак їй також було складно отримати діагноз. За її словами, лікарі запевняли її, що в неї передменструальний синдром, який має кожна друга жінка у світі, і це змушувало ведучу почуватися «ще більш неповноцінною».

«На жіноче здоров’я – репродуктивне, сексуальне, будь-яке – зважають менше, тому що від нас просто очікують, що ми повинні змиритися, терпіти, бути хоробрими. Це має змінитися», – сказала Паттісон членам парламенту.

Вона й Нага Манчетті наголосили, що система охорони здоров’я країни має прислухатися до потреб жінок і сприймати їх серйозно.

«Я зовсім не відчуваю, що ми слабка стать. Я відчуваю, що ми геніальні, що ми сильні й потужні, і ми витримуємо набагато більше, ніж чоловіки в більшості випадків. Якщо ми пішли до лікаря чи куди завгодно, щоб повідомити, що щось не так, то найменше, що люди можуть зробити, – це вислухати жінку й повірити, що щось не так», – резюмувала Паттісон.

Розповісти друзям
0 коментарівпоскаржитись

Коментарі

Підписатись
Коментрарі завантажуються
щоб можна було лишати коментрі.