Star Views + Comments Previous Next Search Wonderzine

НовиниШвейцарія скасувала додаткові обмеження в донорстві крові для гомосексуальних чоловіків

Тепер критерії для гомосексуальних і гетеросексуальних чоловіків однакові

У Швейцарії змінили критерії донорства для гомосексуальних чоловіків. Тепер вони однакові з критеріями, яких дотримуються гетеросексуальні чоловіки, пише Reuters.

Згідно з новими правилами, усі люди після останнього сексуального контакту з новим партнером – гетеросексуальним чи гомосексуальним – мають почекати чотири місяці, перш ніж ставати донором крові. Або 12 місяців, якщо сексуальні контакти мали місце з більш ніж з двома партнерами протягом останніх чотирьох місяців.

До 2017 року геям у Швейцарії забороняли здавати кров. Це було повʼязано з початком епідемії ВІЛ/СНІДу в 1980-х роках. Після того чоловікам, які мають сексуальні стосунки з іншими чоловіками, дозволялося здавати кров лише за умови, що з моменту їхнього останнього гомосексуального контакту минуло 12 місяців.

Швейцарський центр переливання крові (Swiss Transfusion SRC), який забезпечує постачання крові у Швейцарії, звернувся до медичних органів з проханням переглянути критерії на основі оцінки ризиків сексуальної поведінки, епідеміологічної ситуації у Швейцарії й даних із країн, які вже скасували обмеження.

SwissMedic, орган, який ліцензує й контролює терапевтичні препарати, погодився на зміни. Нові критерії точніше визначають, що саме ризикована поведінка, а не певна сексуальна орієнтація, лежить в основі неприйнятності.

У деяких інших європейських країнах, зокрема в Іспанії й Італії, немає обмежень, що перешкоджають геям здавати кров. Минулого року Франція також зняла додаткові обмеження для донорів крові, які мають статеві стосунки з іншими чоловіками.

Розповісти друзям
0 коментарівпоскаржитись

Коментарі

Підписатись
Коментрарі завантажуються
щоб можна було лишати коментрі.