Star Views + Comments Previous Next Search Wonderzine

НовиниБританський стартап створив тампон для виявлення інфекцій, що передаються статевим шляхом

Щоб прискорити діагностику й лікування ІПСШ

Гінекологічний стартап Daye створив тампон для діагностики інфекцій, що передаються статевим шляхом (ІПСШ). Про це пише The Guardian.

Тампон використовує полімеразну ланцюгову реакцію (ПЛР) для перевірки на хламідіоз, гонорею, трихомонаду, мікоплазму й уреаплазму. Аплікатор дозволяє дістатися шийки матки без гінекологічного дзеркала. Після використання тампон надсилають до лабораторії, де його тестують на наявність тих чи тих інфекцій.

Мета створення такого тампону – прискорити діагностику й лікування ІПСШ, особливо серед людей, які соромляться звертатися до медичних закладів.

Перед випуском тампон пройшов клінічні випробування, у яких взяли участь 600 пацієнтів.

Засновниця Daye Валентина Міланова сказала: «За останні кілька місяців ми зібрали значну кількість даних за допомогою нашого діагностичного тампона. Ми спостерігали 1% невдалих тестів через недостатній збір зразків, як порівняти з 10% і більше, зафіксованими під час використання тампона. Ми також змогли значно зменшити кількість помилок при зборі зразків, що робить цей підхід ідеальним для збору зразків у домашніх умовах у межах нашої стратегічної ініціативи, спрямованої на скорочення часу очікування пацієнтів і поліпшення доступу до медичної допомоги».

За даними Агентства охорони здоров’я Великої Британії, дедалі більше людей стикаються з інфекціями, що передаються статевим шляхом: у 2022 році цей показник збільшився на 24%, як порівняти з 2021 роком. Жінки також статистично більш схильні до ризику отримати інфекцію, ніж чоловіки, через фізіологію піхви.

Розповісти друзям
0 коментарівпоскаржитись

Коментарі

Підписатись
Коментрарі завантажуються
щоб можна було лишати коментрі.