Star Views + Comments Previous Next Search Wonderzine

НовиниДослідження: менструальна білизна може загрожувати здоров’ю через високий вміст срібла

Воно використовується як антимікробний засіб

Дослідження британського видання «Which?» виявило, що деяка менструальна білизна через високий вміст срібла може нести загрозу для здоров’я й довкілля. 

Срібло використовується як антимікробний засіб, і в менструальній білизні усуває запах і допомагає забезпечити гігієнічність. Утім, дедалі частіше вчені попереджають про можливі наслідки для здоров’я. 

Раніше Управління з продовольства і медикаментів США (FDA) виявило, що наносрібло може вбивати лактобактерії – здорові бактерії піхви, які допомагають боротися з інфекцією. Тож користувачі менструальної білизни можуть мати вищий ризик зараження шкідливими бактеріями. 

Команда «Which?» спільно з італійською організацією споживачів Altroconsumo перевірила, чи містить менструальна білизна від популярних брендів будь-які небезпечні для здоров’я хімічні речовини. У результаті виявилося, що деякі продукти мали значний вміст срібла. 

Помітно вищий рівень срібла мала менструальна білизна від Bodyform і Marks & Spencer: 126,7 мг/кг і 57,8 мг/кг відповідно. У продукції інших брендів його містилося менше: Thinx – 8,3 мг/кг, Luna (Superdrug) – 7,4 мг/кг, Modibodi – 0,9 мг/кг, Airism (Uniqlo) – 0,3 мг/кг, Cool Period – 0,2 мг/кг.

Тести не виявили срібла в продукції брендів Primark, Repeat, Wuka, Lovable і Sloggi. Водночас у Sloggi вказують, що використовують антимікробний препарат на основі срібла, відомий як Silvadur. А в Primark говорять, що застосовують технологію Micro-Fresh, яка містить хлорид срібла.

Компанії Essity (власник Bodyform і Modibodi), Primark і Thinx зазначили, що їхня продукція створена відповідно до необхідних норм і не несе шкоди для здоров’я.

Фото: Modibodi

Розповісти друзям
0 коментарівпоскаржитись

Коментарі

Підписатись
Коментрарі завантажуються
щоб можна було лишати коментрі.