Star Views + Comments Previous Next Search Wonderzine

НовиниВ українських бібліотеках можна буде отримати психологічну підтримку

У МКІП реалізують відповідний законопроєкт

Тимчасовий виконувач обов’язків міністра культури та інформаційної політики Ростислав Карандєєв повідомив, що українські бібліотеки стануть простором психологічної допомоги.

Ідею реалізовуватимуть у межах проєкту «Мистецтво допомагати», який є частиною Всеукраїнської програми ментального здоров’я «Ти як?» 

Проєкт містить три компоненти: бібліотеки як простір для отримання психологічної підтримки, навчання працівників і студентів закладів мистецької освіти, а також створення відеорекомендацій щодо відвідування культурних заходів.

У МКІП зазначають, що мета проєкту – забезпечити психосоціальну підтримку українців й залучити до цього фахівців закладів культури, мистецької освіти й бібліотек. Ініціатива сприяє формуванню в суспільстві культури піклування про ментальне здоров’я, додали у відомстві.

Також у міністерстві повідомили, що для фахівців закладів вищої освіти в галузі мистецької освіти провели перший етап тренінгів із першої психологічної допомоги. Їм пояснили, як вчасно й правильно надавати першу психологічну допомогу, піклуватися про власне психічне здоров’я, підтримувати емоційний стан студентів і визначати гострий і накопичений стрес. Незабаром розпочнеться другий етап тренінгів.

Нагадаємо, у березні 2023 року в Україні стартувала інформаційна кампанія про важливість піклування про власне психічне здоров’я. Вона реалізується в межах Всеукраїнської програми ментального здоров’я, яку ініціювала перша леді України Олена Зеленська.

Мета кампанії – сприяти формуванню в суспільстві культури піклування про ментальне здоров’я й показати інструменти, які допоможуть дбати про свій внутрішній стан.

Розповісти друзям
0 коментарівпоскаржитись

Коментарі

Підписатись
Коментрарі завантажуються
щоб можна було лишати коментрі.