Star Views + Comments Previous Next Search Wonderzine

НовиниУ Києві запрацював центр, де можна безкоштовно пройти тест на ВІЛ

А також на вірусні гепатити В, С й сифіліс

До Всесвітнього дня боротьби зі СНІДом, який відзначається 1 грудня, фундація «АнтиСНІД в Україні AHF Ukraine» відкрила Wellness Center у Києві. 

У центрі можна:

  • безкоштовно й конфіденційно пройти тестування на ВІЛ, вірусні гепатити В, С й сифіліс;
  • пройти діагностику й отримати лікування інфекцій, що передаються статевим шляхом;
  • проконсультуватися щодо ризиків інфікування, профілактики ВІЛ-інфекції, безпечної сексуальної поведінки;
  • безкоштовно отримати презервативи.

«Наша мета – охопити тестуванням якомога більше людей. Це дуже важливо зараз, під час війни, яка спричиняє додаткові ризики поширення ВІЛ. Крім того, забезпечення доступного тестування на ВІЛ є однією з передумов для подолання проблеми з виявленням захворювання на пізній стадії й таким способом дозволяє відкрити для ВІЛ-позитивних людей можливості для повноцінного життя й захистити оточення від поширення хвороби», – зазначила очільниця Фундації АнтиСНІД США в Україні Ярослава Лопатіна. 

За даними Центру громадського здоровʼя МОЗ, в Україні за січень-жовтень 2022 року офіційно зареєстровано 10 239 випадків ВІЛ-інфекції. Це на 19% менше, ніж за аналогічний період минулого року. Це означає, що кожна п’ята людина, яка могла бути діагностована, не дізналася про свій ВІЛ-статус через війну.

Раніше ми говорили з жінками, які живуть із ВІЛ-позитивним статусом, а також розповідали, що треба знати про PrEP – доконтактну профілактику ВІЛ-інфекції.

Розповісти друзям
0 коментарівпоскаржитись

Коментарі

Підписатись
Коментрарі завантажуються
щоб можна було лишати коментрі.