Star Views + Comments Previous Next Search Wonderzine

НовиниУ Великій Британії схвалили препарат для запобігання «припливам» під час менопаузи

Напередодні його використання підтримали в США

У Великій Британії схвалили препарат Veoza, відомий також як фезолінетант, який запобігає «припливам» під час менопаузи. У травні цього року його використання підтримали в США. Про це пише The Guardian.

«Припливи» відчувають близько 70% жінок, які переживають менопаузу. Це відчуття сильного жару, яке супроводжується надмірним потовиділенням. «Припливи» часто впливають на якість життя жінок, зокрема фізичну активність, сон і продуктивність.

Veoza – негормональний препарат. Він блокує білок мозку, під назвою нейрокінін-3, який відіграє роль у регулюванні температури тіла в жінок в менопаузі.

Клінічне дослідження фезолінетанту, опубліковане в березні, показало, що після 12 тижнів застосування він знизив частоту «припливів» приблизно на 60% у жінок із помірними або важкими симптомами. Жінки також зазначили, що препарат зменшив вираженість «припливів» і поліпшив якість їхнього сну.

За словами представників компанії Astellas, яка виробляє препарат, він спочатку буде доступний у приватному продажі з 5 січня. Компанія розпочала процес подання заявки до Національного інституту охорони здоров’я й удосконалення медичної допомоги, щоб жінки могли отримати доступ до лікування за рахунок Національної служби охорони здоров’я Великої Британії (NHS).

Упродовж десятиліть існувало мало безпечних й ефективних методів запобігання «припливів». Замісна гормональна терапія (ЗГТ) є найефективнішою, але вона підходить не всім жінкам. Деякі жінки відчувають побічні ефекти або вважають за краще негормональну альтернативу.

Фото: Freepik

Розповісти друзям
0 коментарівпоскаржитись

Коментарі

Підписатись
Коментрарі завантажуються
щоб можна було лишати коментрі.