Star Views + Comments Previous Next Search Wonderzine

НовиниПрограма медичних гарантій на 2024 рік включатиме лікування безпліддя

І зверне особливу увагу на психічне здоров’я

Кабінет Міністрів України затвердив програму медичних гарантій на 2024 рік. Вона зосередиться на відновленні здоров’я й людського потенціалу, зазначають у Міністерстві охорони здоров’я.

Програма охоплюватиме всі основні види медичної допомоги: первинну, спеціалізовану й високоспеціалізовану допомогу, екстрену, паліативну допомогу й медичну реабілітацію. А також медичну допомогу дітям до 16 років і допомогу під час вагітності й пологах. 

Загалом у програмі медгарантій на наступний рік передбачено 44 пакети послуг, серед яких три нові:

  • лікування безпліддя за допомогою допоміжних репродуктивних технологій (запліднення іn vitro);
  • лікування дорослих і дітей методом трансплантації органів;
  • лікування дорослих і дітей методом трансплантації гемопоетичних стовбурових клітин. 

Пріоритетом залишається охорона материнства й дитинства, повідомили в МОЗ. За одним із найвищих тарифів у програмі медичних гарантій оплачуватиметься неонатальна допомога. У 2024 році тариф переглянуто, розмір оплати більше залежатиме від складності випадку. 

Також у міністерстві зазначили, що особливу увагу приділять психологічній допомозі. Зокрема, діятиме пакет психологічної підтримки на первинному рівні, впроваджений у 2022 році, і збільшено тариф на стаціонарну психіатричну допомогу, який також залежатиме від складності випадку. Також продовжать надавати психіатричну допомогу мобільними мультидисциплінарними командами, триватиме створення й функціонування центрів ментального здоровʼя.

Розповісти друзям
0 коментарівпоскаржитись

Коментарі

Підписатись
Коментрарі завантажуються
щоб можна було лишати коментрі.