Star Views + Comments Previous Next Search Wonderzine

НовиниВ Австралії досліджуватимуть, який біль переживають жінки впродовж життя

На основі результатів розроблять відповідні рекомендації

В австралійському штаті Вікторія проведуть перше дослідження болів, які переживають жінки впродовж життя. Про це пише The Guardian.

Премʼєр-міністерка Джасінта Аллан й міністерка охорони здоровʼя Мері-Енн Томас оголосили, що в країні вивчатимуть системні проблеми, із якими стикаються жінки, коли звертаються за допомогою через відчуття болю.

Зокрема, ідеться про біль, який переживають жінки з ендометріозом. Прем’єрка країни, яка теж страждає від цього стану, зауважила: хоча хронічний біль вражає жінок частіше, ніж чоловіків, саме жінки рідше отримують лікування. Аллан вважає, що це частково повʼязано з тим, що медичні працівники кажуть жінкам, що їхній біль є «нормальним».

«Багато жінок у нашому суспільстві знають, що існує гендерний розрив у сприйнятті болю. Вони знають, що їхній біль справжній, і вони також знають, що занадто довго цьому болю не вірили й не лікували належно в межах нашої системи охорони здоровʼя. Саме тому уряд приділяє значну увагу й ресурси цьому питанню», – заявила прем’єрка.

Під керівництвом групи експертів і під наглядом Консультативної ради з питань жіночого здоровʼя, у межах дослідження опитають жінок, які пережили той чи той біль, а також медичних працівників й інших зацікавлених сторін.

За результатами дослідження розроблять рекомендації й нададуть звіт міністерці охорони здоровʼя. Це мають зробити до кінця 2024 року.

За даними опитування компанії Engage Victoria, проведеного минулого року, пов’язані з менструацією стани впливають на здоров’я й самопочуття багатьох жінок. Близько 30% опитаних зазначили, що на них впливають симптоми перименопаузи або менопаузи, а половина жінок, які були вагітними, повідомили, що ускладнення під час вагітності й пологів продовжують впливати на їхнє здоровʼя. Кожна третя жінка також повідомила про нечутливе й зневажливе ставлення до себе з боку медичних працівників.

Розповісти друзям
0 коментарівпоскаржитись

Коментарі

Підписатись
Коментрарі завантажуються
щоб можна було лишати коментрі.