Star Views + Comments Previous Next Search Wonderzine

НовиниУ 2023 році запит на психологічну допомогу зріс майже вдвічі – МОЗ

Більш ніж 320 тисяч пацієнтів отримали психологічну допомогу на всіх рівнях

У 2023 році більш ніж 320 тисяч пацієнтів отримали психологічну допомогу на всіх рівнях. Торік обсяг таких послуг у цій сфері зріс удвічі, якщо порівняти з 2022 роком. Про це повідомили в Міністерстві охорони здоров’я.

Міністр охорони здоров’я Віктор Ляшко нагадав, що нині отримати безоплатну психологічну підтримку можна в більш ніж 860 медзакладах «первинки». Такою можливістю вже скористалося близько 175 тисяч українців, що становить 36% від загальної кількості звернень з приводу проблем в сфері ментального здоровʼя.

Далі в МОЗ планують налаштування системи перенаправлення до профільних фахівців, створення центрів ментального здоров’я на базі кластерних лікарень і розбудову окремих центрів психологічної реабілітації. 

«Важливими є також програми, спрямовані на захист і зміцнення психічного здоров’я самих медпрацівників, адже навантаження на них зросло в рази», – ідеться в повідомленні.

Також Ляшко підкреслив, що торік основну увагу приділяли питанням доступності безоплатної реабілітаційної допомоги. А цього року міністерство працює над її якістю.

Отримати безоплатну психологічну допомогу можна й на платформі «Її підтримка» від Wonderzine Україна. Щоб отримати 3 безкоштовні сесії з психологом тривалістю 40–50 хвилин, треба заповнити форму або залишити заявку в чат-боті

Розповісти друзям
0 коментарівпоскаржитись

Коментарі

Підписатись
Коментрарі завантажуються
щоб можна було лишати коментрі.