Star Views + Comments Previous Next Search Wonderzine

НовиниУ Києві створять Центр реабілітації здоровʼя жінок, які постраждали від війни. Як він працюватиме

Місія проєкту – поліпшити стан жінок для збереження якості життя

У Києві на базі Інституту педіатрії, акушерства й гінекології Національної академії медичних наук України створять Центр реабілітації здоровʼя жінок, які постраждали від війни. Про це розповів президент НАМН, доктор медичних наук Віталій Цимбалюк, пише «Укрінформ».

Голова опікунської ради Інституту Ірина Сисоєнко сказала, що місія проєкту – поліпшити стан жінок для збереження якості життя, самостійного функціонування, відновлення репродуктивних функцій, досягнення й підтримки на оптимальному рівні фізичних, інтелектуальних, психологічних і соціальних функцій.

Центр розрахований на жінок, які:

  • перебували в полоні;
  • мали поранення; 
  • тривалий час перебували на фронті, і це призвело до погіршення їхнього здоровʼя; 
  • мають порушення репродуктивних функцій;
  • переселенки з тимчасово окупованих територій.

Працюватиме центр у таких напрямах: медико-психологічна реабілітація, нейроендокринна реабілітація, фізична реабілітація, репродуктивна реабілітація.

За словами Сисоєнко, в центрі планують створити близько 80–100 стаціонарних ліжкомісць, також передбачена амбулаторна реабілітація. Потрапити в центр можна буде як за направленням лікаря, так і за самозверненням.

Наразі триває реконструкція виділених для Центру приміщень. В Інституті розраховують, що центр повноцінно запрацює за 6–8 місяців.

Розповісти друзям
0 коментарівпоскаржитись

Коментарі

Підписатись
Коментрарі завантажуються
щоб можна було лишати коментрі.