Star Views + Comments Previous Next Search Wonderzine

НовиниВ Україні до кінця 2025 року планують відкрити щонайменше 30 центрів ментального здоров’я

Там можна буде отримати психологічну допомогу

В Україні до кінця 2025 року запустять у роботу щонайменше 30 центрів ментального здоровʼя. Їх відкриють на базі кластерних лікарень. Про це повідомив міністр охорони здоровʼя Віктор Ляшко.

За його словами, зараз в Україні кожен третій сімейний лікар надає психологічну підтримку. 

«Наступним кроком є створення мережі психічних центрів на основі кластерних лікарень. Ми плануємо, що до кінця року буде щонайменше 30», – повідомив Ляшко.

Міністр додав, що МОЗ також наразі працює над перепрофілюванням 12 санаторіїв на повноцінні центри психологічної реабілітації.

За даними Ляшка, у 2023 році за психологічною допомогою звернулися понад 320 тисяч пацієнтів. У січні МОЗ повідомило, що в кластерних лікарнях в Україні планують створити центри ментального здоров’я, де пацієнти зможуть отримати психологічну допомогу.

Також українці, які мають проблеми з ментальним здоров’ям, можуть звертатися за кваліфікованою допомогою до сімейних лікарів. 

Отримати підтримку можна й на платформі психологічної допомоги «ЇЇ підтримка» від Wonderzine Україна. Щоб отримати 3 безкоштовні сесії з психологом тривалістю 40–50 хвилин, треба заповнити форму або залишити заявку в чат-боті. Ми знайдемо психолога за вашим запитом і сконтактуємо вас. 

Також «ЇЇ підтримка» спільно з Teenergizer надаватиме психологічну допомогу підліткам.

 

Розповісти друзям
0 коментарівпоскаржитись

Коментарі

Підписатись
Коментрарі завантажуються
щоб можна було лишати коментрі.