Star Views + Comments Previous Next Search Wonderzine

НовиниПрограма ментального здоровʼя «Ти як?» розпочинає кампанію за участю ветеранів

Її мета – нагадати, що досвід захисниць і захисників вартий поваги

Всеукраїнська програма ментального здоровʼя «Ти як?» розпочинає кампанію за участю ветеранів. Її мета – нагадати, що досвід захисниць і захисників вартий поваги, а відновлення потребує підтримки. Про це повідомила перша леді України Олена Зеленська.

«Ветеранки й ветерани прагнуть продовжувати життя: навчатися, створювати родини, будувати кар’єри. Та воєнний досвід із ними назавжди, і щоб повернутися до життя, їм потрібна повага й розуміння цивільних… Ми ніколи не знаємо, через що пройшла людина, яку зустрічаємо. Памʼятаймо про це, коли кортить запитати про бойовий досвід і коли просто хочеться сказати "дякую"», – ідеться в дописі першої леді.

У кампанії, зокрема, показали ветеранку й бойову медикиню Катерину Галушку. Після чотирьох років служби дівчина працює у благодійному фонді й зізнається, що досі адаптується до цивільного життя. Каже, «на війні від тебе вимагають мінімум: вижити й зробити так, щоб вижили інші. У цивільному житті все здається значно складнішим, і звикнути до цього вже не так просто».

Про кампанію «Ти як?»

Торік у березні в Україні стартувала інформаційна кампанія про важливість піклування про власне психічне здоров’я. Вона реалізується в межах Всеукраїнської програми ментального здоров’я, яку ініціювала перша леді України Олена Зеленська.

Мета кампанії – сприяти формуванню в суспільстві культури піклування про ментальне здоров’я й показати інструменти, які допоможуть дбати про свій внутрішній стан.

Розповісти друзям
0 коментарівпоскаржитись

Коментарі

Підписатись
Коментрарі завантажуються
щоб можна було лишати коментрі.