Star Views + Comments Previous Next Search Wonderzine

НовиниЦього року в бібліотеках України створюватимуть простори для психологічної підтримки

У межах проєкту «Мистецтво допомагати»

У 2024 році Міністерство культури та інформаційної політики спільно з ЮНЕСКО планують створити в українських бібліотеках простори для психосоціальної підтримки. Це реалізують у межах проєкту міністерства «Мистецтво допомагати», який є частиною Всеукраїнської програми ментального здоров’я «Ти як?». 

Проєкт допоможе працівникам бібліотек оволодіти техніками першої психологічної допомоги й окремими арттерапевтичними техніками.

У МКІП зазначають, що для створення просторів психосоціальної підтримки у бібліотеках потрібно:

  • підвищити обізнаність працівників бібліотек про проблеми психічного здоров’я й техніки надання першої психологічної допомоги;
  • розвивати компетентності працівників бібліотек щодо використання окремих арттерапевтичних технік;
  • розповісти на рівні громади про бібліотечні простори як про хаби психосоціальної підтримки;
  • підвищувати обізнаність людей громад-учасниць проєкту в питаннях психічного здоров’я, проводити спеціальні просвітницькі заходи.

Проєкт має охопити 15 бібліотек у шести регіонах України. Експерти створять спеціальні програми для тренерів, які навчатимуть працівників бібліотек технікам психосоціальної підтримки.

Нагадаємо, у березні 2023 року в Україні стартувала інформаційна кампанія про важливість піклування про власне психічне здоров’я. Вона реалізується в межах Всеукраїнської програми ментального здоров’я, яку ініціювала перша леді України Олена Зеленська.

Мета кампанії – сприяти формуванню в суспільстві культури піклування про ментальне здоров’я й показати інструменти, які допоможуть дбати про свій внутрішній стан.

Розповісти друзям
0 коментарівпоскаржитись

Коментарі

Підписатись
Коментрарі завантажуються
щоб можна було лишати коментрі.