Star Views + Comments Previous Next Search Wonderzine

НовиниПрезидент США підпише указ, який просуватиме дослідження щодо жіночого здоров’я

Жінки становлять половину населення, але їхнє здоров’я недостатньо фінансується й вивчається

Очікується, що в понеділок, 18 березня, президент США Джо Байден підпише указ, спрямований на розвиток досліджень, що стосуються жіночого здоровʼя. Про це пише AP.

Здоров’я жінок нині недостатньо фінансується й вивчається. Лише в 1990-х роках федеральний уряд зобов’язав залучати жінок до медичних досліджень, що фінансуються з федерального бюджету. Але впродовж більшої частини історії медицини наукові дослідження майже повністю ґрунтувалися на чоловічих дослідженнях.

Як пише AP, сьогодні дослідження часто не відстежують належним способом відмінності між жінками й чоловіками й не представляють жінок у рівній мірі, особливо в тому, що стосується більш поширених для них хвороб. Дослідження 2020 року, яке провели вчені Чиказького університету й Каліфорнійського університету в Берклі, показало, що жінки отримують надмірну кількість ліків і страждають від побічних ефектів від звичайних ліків, тому що більшість випробувань дозування проводили лише на чоловіках.

«Ми досі занадто мало знаємо про те, як ефективно запобігати широкому спектру захворювань у жінок, а також діагностувати й лікувати їх», – сказала доктор Керолін Мейзур, керівниця ініціативи Білого дому з питань здоровʼя жінок.

Деякі захворювання мають різні симптоми для жінок і чоловіків, а деякі бувають лише у жінок (ендометріоз, рак матки чи фіброміома матки). За словами Мейзур, усі ці стани вже пора досліджувати.

Також радниця Білого дому Дженніфер Кляйн сказала, Національний інститут охорони здоровʼя також вивчатиме менопаузу й лікування менопаузальних симптомів, яка дозволить виявити прогалини в дослідженнях й усунути їх.

Розповісти друзям
0 коментарівпоскаржитись

Коментарі

Підписатись
Коментрарі завантажуються
щоб можна було лишати коментрі.