Views Comments Previous Next Search Wonderzine

НовиниЧому люди краще запам’ятовують, де знаходиться шкідлива їжа – дослідження

Все через еволюцію

Дослідники Вегенінгенського університету в Нідерландах з’ясували, що люди краще запам’ятовують розташування шкідливої їжі.

Під час дослідження науковці провели експеримент за участю 512 людей. Їм було запропоновано пройти лабіринт, у якому вони час від часу зустрічали їжу двох категорій: шкідливі продукти на кшталт чипсів або солодощів і корисні – овочі й фрукти.

Виявилося, що люди на 27% точніше запам’ятовували місцезнаходження шкідливої їжі. Науковці пояснюють це еволюційним впливом. Адже для виживання людям необхідні були більш калорійні продукти.

Також науковці вважають, що це частково визначає наш вибір і схильність у раціоні: «Когнітивне упередження може полегшити вибір у бік висококалорійної їжі, оскільки люди схильні віддавати перевагу легкодоступним продуктам», – ідеться в дослідженні.

Розповісти друзям
0 коментарівпоскаржитись

Коментарі

Підписатись
Коментрарі завантажуються
щоб можна було лишати коментрі.
Щоб сторінка завантажувалася коректно, рекомендуємо відімкнути Adblock у браузері.