Star Views + Comments Previous Next Search Wonderzine

НовиниВелика Британія стала першою країною, яка схвалила вакцину Pfizer і BioNTech

Перші процедури вакцинації проведуть вже настуного тижня

Велика Британія стала першою країною, яка офіційно схвалила використання вакцини Pfizer і BioNTech.

Вакцина була дозволена для екстреного використання Органом регулювання лікарських засобів і медичних товарів Великої Британії (Medicines and Healthcare Products Regulatory Authority). За попередньою інформацією, перші процедури вакцинування будуть проведені вже наступного тижня. Відомо також, що країна придбала 40 мільйонів вакцин.

«Уряд прийняв рекомендацію MHRA затвердити вакцину проти COVID-19 від Pfizer і BioNTech. Це відбулося після місяців клінічних випробувань і ретельного аналізу даних експертами MHRA. Вони дійшли висновку, що вакцина відповідає суворим стандартам безпеки, якості й ефективності», – зазначив міністр охорони здоров’я Великої Британії Метт Хенкок.

Також в інтерв’ю BBC міністр сказав, що уряд планує проводити вакцинацію через Національну службу охорони здоров’я Великої Британії (NHS), що, зі свого боку, забезпечить масовість процедури. У тому ж інтерв’ю Хенкок вдався й до прогнозів щодо повернення країни до нормального життя. За його словами, уже весною 2021-го ситуація значно поліпшиться.

Нагадаємо, вакцина Pfizer і BioNTech показала 95% ефективності під час клінічних випробувань. За словами розробників, вона однаково діє на людей будь-якої вікової категорії, а також її ефективність не залежить від гендеру, раси чи етнічних особливостей.

Розповісти друзям
0 коментарівпоскаржитись

Коментарі

Підписатись
Коментрарі завантажуються
щоб можна було лишати коментрі.