Star Views + Comments Previous Next Search Wonderzine

НовиниУкраїна закупить ще два препарати проти коронавірусу попри застереження ВООЗ

Ефективність конкретних ліків проти COVID-19 не доведена

Міністерство охорони здоров’я України закупить ще два препарати: «Імуноглобулін» і «Тоцилізумаб» – для боротьби з коронавірусом. Цей крок не розкритикувала ВООЗ, про що стало відомо із офіційного листа, який організація надіслала Міністерству охорони здоров’я України, розповідає Lb.ua.

В офіційному листі, який опинився в розпорядженні видання, очільник регіонального Європейського бюро ВООЗ Ганс Клюге висловлює занепокоєння щодо використання конкретних препаратів.

«ВООЗ закликає до дотримання доказових методів лікування та пропонує переглянути наявну в Україні практику призначення експериментальних препаратів для лікування COVID-19, ㅡ зазначив у листі Клюге. – ВООЗ також рекомендує використовувати для ухвалення рішень оновлювальні рекомендації щодо лікарських засобів для COVID-19».

Про рішення закупити ще два додаткові препарати стало відомо після засідання уряду від 27 листопада з офіційної сторінки МОЗ у Facebook.

«Тоцилізумаб» – це ліки проти ревматоїдного артриту; «Імуноглобулін» – речовина, на основі якої роблять ліки для профілактики інфекційних захворювань. Обидва препарати використовували під час лікування пацієнтів із COVID-19 в окремих випадках, бо він поліпшував стан деяких пацієнтів. Однак офіційних досліджень щодо ефективності таких ліків під час COVID-19 немає.

Розповісти друзям
0 коментарівпоскаржитись

Коментарі

Підписатись
Коментрарі завантажуються
щоб можна було лишати коментрі.