Star Views + Comments Previous Next Search Wonderzine

НовиниУкраїна може отримати одночасно три різні вакцини проти COVID-19 – Шмигаль

Вже у лютому

Україна може отримати одночасно три різні вакцини проти COVID-19. Про це в інтерв’ю «Інтерфакс Україна» розповів прем’єр-міністр Денис Шмигаль.

«На сьогодні є змога обирати з трьох вакцин, і, найімовірніше, у перших партіях ми будемо мати якраз три різні вакцини. Усі вони однозначно будуть ліцензовані в Україні, схвалені ВООЗ і в інших країнах. Тобто це будуть вакцини з підтвердженим відсотком ефективності», – сказав він.

Прем’єр також додав, що наразі Україна веде перемовини із шістьма виробниками препаратів, які проводять клінічні дослідження. Тому напевно сказати, які саме вакцини Україна закупить, наразі можливості немає.

В інтерв’ю Шмигаль також розповів про процедуру щеплень. За його словами, вакцинація почнеться після того, як Україна офіційно зареєструє конкретну вакцину. Він також додав, що отримати вакцину у приватних клініках, ймовірно, можна буде паралельно із реалізацією державної програми вакцинації.

«Як тільки вакцини за пришвидшеною процедурою будуть зареєстровані в Україні, комерційні підприємства негайно отримають змогу завозити ці вакцини в Україну... Я переконаний, що це будуть паралельні процеси з державною вакцинацією», – сказав прем’єр.

Нагадаємо, Україна є учасницею програми COVAX від ООН. У її межах уряд планує отримати безкоштовно 8 мільйонів доз вакцини. Як зазначив раніше заступник міністра охорони здоров’я Віктор Ляшко, це може бути вакцина Pfizer/BioNTech.

Також Україна планує закупити 1,9 мільйона доз китайської вакцини Sinovac відразу після того, як її ефективність буде визнана компетентними органами, наприклад: Європейським агентством з лікарських засобів або Управлінням контролю лікарських препаратів Великої Британії.

Фото: rawpixel

Розповісти друзям
0 коментарівпоскаржитись

Коментарі

Підписатись
Коментрарі завантажуються
щоб можна було лишати коментрі.