Star Views + Comments Previous Next Search Wonderzine

НовиниОклахома висунула законопроєкт про заборону абортів через 30 днів після вагітності

Зазвичай у цей час жінка ще навіть не усвідомлює, що вагітна

Комісія Сенату штату розробила закон, який забороняє робити аборт за 30 днів після вагітності. Про це повідомляє Huffpost. Законопроєкт передбачає заборону аборту, якщо від початку останньої менструації пройшло більш як 30 днів, за винятком випадків, необхідних для захисту життя або здоров’я жінки. Зазвичай жінка дізнається про вагітність на 4–6 тижні, що перевищує 30-денний термін.

Автор законопроєкту, тимчасовий президент Сенату Грег Тріт, зазначив: «Поширеність абортів є трагедією для нашого суспільства. Сподіваємося, що Верховний Суд США незабаром вживе заходів, які дозволять Оклахомі й іншим штатам мати закони, які точно відображають наше колективне бажання захистити ненароджених».

Насправді ж більшість жителів Оклахоми вважають, що здебільшого аборти повинні бути законними.

На слова сенаторки Каррі Гікс про те, що 30-денний ембріон – це поки лише «згусток клітин» розміром із рисове зерно, Тріт відповів: «Це людина, і я думаю, що наука остаточно це підтверджує». Коли вона попросила його пояснити, чому строк саме 30 днів, Тріт відповів, що він «справді хотів обмежити це до ... моменту зачаття», але це те, що придумали співробітники, які складали законопроєкти.

Поки невідомо, чи стосуватиметься закон неповнолітніх, зокрема тих, які завагітніли внаслідок зґвалтування.

Розповісти друзям
0 коментарівпоскаржитись

Коментарі

Підписатись
Коментрарі завантажуються
щоб можна було лишати коментрі.