Star Views + Comments Previous Next Search Wonderzine

Спорт6 видів спортивних тренувань, які можна виконувати в домашніх умовах

6 видів спортивних тренувань, які можна виконувати в домашніх умовах — Спорт на Wonderzine

Вправи для тонусу м’язів, гнучкості тіла й заряду енергії

У важкі й стресові періоди життя спорт стає запорукою хорошого самопочуття й одним із методів подолання тривоги. Проте зараз багато людей не мають можливостей відвідувати танцювальні майстер-класи, спортзали й заняття з тренером.

У цьому матеріалі ми зібрали 6 видів спортивних тренувань, якими можемо самостійно займатися, навіть не виходячи з дому, а також додали YouTube-канали, де є відео з вправами.

Ми створили цей матеріал за підтримки наших читачів

Йога

Для занять з йоги вдома знадобляться всього лише килимок і музика або відео з вправами. Правильне виконання асан і дихальні практики допомагатимуть долати стрес і тривогу, поліпшуватимуть якість сну та гнучкість тіла й підтримуватимуть хорошу фізичну форму.

Тренування варто розпочинати швидкою розминкою, щоб підготувати тіло, і вже згодом приступати до асан. Початківцям радимо виконувати асани за відеороликами від тренерів з йоги, щоб заняття проходили ефективніше й без шкоди здоров’ю.

Де переглянути тренування?

Jessica Richburg

Джессіка – сертифікована інструкторка йоги з багаторічним стажем. Здоровий спосіб життя є її справжньою пристрастю, тому у своїх відео вона показує різні вправи для хорошого самопочуття, розповідає про збалансоване й корисне харчування та навчає того, як правильно дбати про свій організм. На її каналі можна знайти багато різноманітних тренувань з йоги: від ранкових занять для поліпшення рівноваги до вправ для здорового сну.

Пілатес

Пілатес є універсальним комплексом фізичних вправ, який розвиває не тільки силу й гнучкість м’язів, а й витривалість і контроль над тілом. Вправи в пілатесі виконуються плавно, без різких рухів і з великою точністю й концентрацією на відчуттях. Це чудовий спосіб підтягнути тіло й натренувати м’язи без дискомфорту й великих силових навантажень.

Де переглянути тренування?

Move With Nicole

Ніколь – сертифікована інструкторка з пілатесу, яка в минулому була гімнасткою й танцюристкою. На її YouTube-каналі є відео з різними видами тренувань: для початківців, короткі заняття, 40-хвилинні вправи для всього тіла тощо. Тренерка наголошує, що її основне завдання – зробити спорт більш комфортним для тіла й душі. Також Ніколь створює окремі плейлісти з тренуваннями на весь тиждень, щоб глядачам було легше сформувати свій план занять.

Стретчинг / розтягування

Розтяжка може бути як одним з елементів тренування, наприклад після силових вправ, так й окремим видом спортивних занять. Вона спрямована на те, щоб розвинути гнучкість м’язів і запобігти отриманню травм у спорті або повсякденні.

Для того, щоб виконувати вправи з розтягування, не потрібно мати спеціальне обладнання, лише нековзкий килимок. Під час заняття варто правильно розслабляти м’язи й контролювати своє дихання й відчуття в тілі. Починати розтягуватися потрібно з інструктором, оскільки цей вид тренувань є досить травмонебезпечним, якщо неправильно виконувати вправи.

Де переглянути тренування?

Mady Morrison

Меді Моррісон – інструкторка з йоги, і на своєму каналі вона ділиться вправами для нарощування й розтягування м’язів, балансу й контролю над тілом. Основні тренування, на яких зосереджена Меді, – це йога і стретчинг. Вона вчить того, як завдяки цим заняттям можна поліпшити не лише своє фізичне самопочуття, а й ментальне здоров’я. На каналі інструкторки є безліч відео для ранкового розтягування всього тіла, окремо для м’язів спини, шиї й ніг.

Бокс

Для тих, хто любить бокс, є й домашні тренування. Виконувати вправи можна як і з обладнанням, зокрема боксерськими мішками й рукавицями, так і без будь-яких додаткових предметів. Такі тренування додаватимуть енергії, а також зміцнюватимуть усі м’язи тіла.

Де переглянути тренування?

POPSUGAR Fitness

Ютуб-канал POPSUGAR Fitness зосереджений на танцювальних, кардіо- й силових заняттях і боксі з американськими блогерами, акторами, тренерами тощо. Усі їхні вправи наповнені шаленою енергетикою, а найзручнішим на каналі є те, що там можна знайти абсолютно різні тренування на будь-який смак.

Боді-балет

Боді-балет – це досить інтенсивне тренування, яке включає в себе вправи з класичного балету, фітнесу й розтяжки. Цей вид занять з самого початку розроблявся для відновлення балерин після травм, проте згодом набув популярності й серед широкого кола людей.

У ньому поєднуються елементи із самого танцю й спортивні вправи, які в результаті поліпшуватимуть поставу, рівновагу й гнучкість м’язів і хребта. Завдяки регулярним заняттям ви зможете натренувати сильне й здорове тіло, як у балерин.

Де переглянути тренування?

Coach Kel

У своїх відео тренерка Кел показує як і силові вправи з елементами балету, так і танцювальні заняття вже із застосуванням цих елементів на практиці під музику. Для тренувань вона використовує лише мінімальне обладнання у вигляді гантель або інших предметів з різною вагою й будь-які меблі для опори. Також тренерка розповідає про дієти для поліпшення здоров’я і як сформувати прес уже після народження дітей.

Танцювальні тренування

Танцювальні рухи під улюблену музику – це завжди чудове заняття для тонусу тіла, заряду енергії й поліпшення настрою. Він зможе ідеально доповнити ранкову рутину й зарядити емоціями на весь день.

Де переглянути тренування?

Tara's body

Танцювальні тренування також можуть бути виснажливими й максимально інтенсивними, і в цьому можемо переконатися, переглянувши відео з каналу Tara's body. На ньому є заняття з різними видами танців: латиноамериканськими, хіп-хопом і RNB, денсхолом тощо. Усі тренування енергійні й веселі, тому ніхто не встигне занудьгувати.

Обкладинка: instagram/madfit.ig

Розповісти друзям
1 коментарпоскаржитись

Коментарі

Підписатись
Коментрарі завантажуються
щоб можна було лишати коментрі.