Star Views + Comments Previous Next Search Wonderzine

СпортЄ питання: у який час доби краще займатися спортом, щоб бути здоровими

І знизити ризик передчасної смерті

Післяобідні фізичні вправи можуть знизити ризик передчасної смерті більше, ніж ранкові або вечірні тренування. Про це йдеться в новому дослідженні, опублікованому в журналі Nature Communications, пише The Washington Post.

У дослідженні взяли участь 92 139 осіб. Упродовж експерименту вони носили трекери, що відслідковували їхню активність, а також приєдналися до біобанку Великої Британії.

Використовуючи дані трекерів, учені розділили добровольців відповідно до того, як часто й коли вони рухалися, перевірили записи про смертність упродовж семи років після того, як люди приєдналися до біобанку, а також порівняли характер руху й смертність.

У результаті дослідники виявили, що люди, які займалися спортом між 11:00 і 17:00 або розподіляли фізичну активність упродовж дня, мали менше шансів передчасно померти від хвороб серця або інших захворювань (окрім раку), ніж ті, хто здебільшого займався спортом до 11:00 або після 17:00.

Дослідники зазначають, що післяобідній часовий проміжок чітко збігається з часом доби, коли, за статистикою, люди найменше схильні до серцевого нападу.

Переваги післяобідніх фізичних вправ для довголіття були найбільш вираженими для чоловіків і людей похилого віку. Але загалом результати дослідження свідчать про те, що вибір часу для фізичних вправ «може мати потенціал для максимізації користі для здоров’я від щоденної фізичної активності», підсумовують дослідники.

Вони також додали, що краще займатися спортом у будь-який час доби, ніж не займатися взагалі.

Розповісти друзям
0 коментарівпоскаржитись

Коментарі

Підписатись
Коментрарі завантажуються
щоб можна було лишати коментрі.