Star Views + Comments Previous Next Search Wonderzine

Здоров'яЄ питання: чи допомагає TikTok впоратися з психічними проблемами

Медичні спеціалісти проаналізували 500 відео, щоб дослідити це питання

Хоча контент про психічне здоров’я може допомогти зменшити пов’язані з ним упередження, він також може призвести до проблем, серед яких встановлення неправильного діагнозу, зазначають американські медичні спеціалісти з команди PlushCare.

Вони проаналізували 500 відео в TikTok з гештегами #mentalhealthtips і #mentalhealthadvice, щоб визначити, наскільки правдивою є інформація в цих відео.

Проаналізовані ролики містили інформацію про синдром порушення активності й уваги (СПАУ), депресію, тривогу, біполярний розлад, а також загальні психологічні проблеми.

Дослідження показало, що 54% порад були точними, однак 83,7% інформації щодо психічного здоров’я була оманливою. Ще 14,2% відео містили потенційно шкідливий контент. Наприклад, у подібних відео можуть пропонувати ліки для боротьби з симптомами психічних розладів без попередньої консультації з лікарем.

100% інформації щодо СПАУ мали оманливий зміст. Неправдиву інформацію містили відео, у яких згадувалися біполярний розлад і депресія – це 94,1% і 90,3%.

Аналіз також показав, що лише 9% користувачів TikTok , які консультували щодо психічного здоров’я, мали відповідну кваліфікацію. Усього 1% відео містить застереження про відсутність у користувача належної освіти.

У PlushCare застерігають про ризики перегляду неточної інформації про психічні розлади. Зокрема, користувачі можуть отримати непідходящі для себе поради чи навіть лікування, а також відмовлятися звертатися по допомогу до спеціалістів.

Фото: PlushCare

Розповісти друзям
0 коментарівпоскаржитись

Коментарі

Підписатись
Коментрарі завантажуються
щоб можна було лишати коментрі.