Star Views + Comments Previous Next Search Wonderzine

Здоров'яКоротка інтенсивна активність може знизити ризик передчасної смерті – дослідження

Це може бути гра з дітьми або підйом по сходах

Дослідження показало, що дорослі середнього віку, які приділяють увагу коротким інтенсивним активностям протягом дня, мають приблизно на 39% нижчий показник ризику передчасної смерті, ніж ті, хто цього не робить.

Про це пише The Guardian з посиланням на дослідження вчених Сіднейського університету.

Марк Гамер, професор спортивної медицини в Університетському коледжі Лондона й співавтор дослідження, зазначив, що результати дослідження підкреслюють важливість випадкових фізичних вправ.

«Це може бути, наприклад, гра з дітьми. Можливо, ви бачите, що ваш автобус ось-ось рушить, тому вам доводиться швидко йти, щоб встигнути на нього сісти. Можливо, ви живете в багатоквартирному будинку, і вам треба підніматися сходами з пакетами в руках. – сказав Гамер. – Це такі невеликі сплески, які відбуваються в повсякденному житті».

У дослідженні взяли участь понад 25 тисяч людей із середнім віком 61,8 року. Учасники не займалися спортом у вільний час, окрім прогулянок раз на тиждень. У межах дослідження учасники носили трекер, який відстежував їхню активність.

Учені виявили, що майже 89% учасників мали короткі періоди інтенсивної діяльності, які тривали 1–2 хвилини в середньому. Учасники, які приділяли увагу однохвилинним інтенсивним активностям тричі на день, мали на 49% менший ризик смерті від серцево-судинних захворювань і на 30% нижчий ризик смерті від раку, як порівняти з тими, хто не займався такою активністю.

Водночас частіші випадки інтенсивної активності, як-от понад 10 разів на день, допомагають знизити ризик смерті від серцево-судинних захворювань на 65%, а від раку – на 49%.

«Я думаю, що більшість людей можуть спробувати бути більш активними в повсякденному житті. І це не означає, що потрібно обов’язково купувати абонемент у спортзал», – зазначив Гамер.

Розповісти друзям
0 коментарівпоскаржитись

Коментарі

Підписатись
Коментрарі завантажуються
щоб можна було лишати коментрі.