Star Views + Comments Previous Next Search Wonderzine

Здоров'яЄ питання: як займатися спортом, щоб підтримувати роботу мозку

Щоденні ритуали, які поліпшують роботу мозку

Займатися спортом важливо не лише для фізичного здоров’я, а й для психологічного. Тому варто знаходити час на заняття спортом навіть за щільного робочого графіка, пояснює неврологиня Айлін Ругой.

За її словами, не існує конкретної години, коли потрібно займатися спортом, але потрібно підібрати час, який найкраще підійде для кожної людини. «Якщо ви ранкова людина, уранці займайтеся фізичними вправами. Якщо ви вечірня людина, займайтеся фізичними вправами ввечері. Наш мозок − циркадний орган, тому він залежить від цього ритму », − каже неврологиня.

Вибір виду тренувань також залежить від особистих уподобань, однак важливо щодня займатися активністю. «Не потрібно підніматися на Еверест. Я часто пропоную щодня просто гуляти, якщо саме це вам підходить», − пояснює Ругой.

Окрім піших прогулянок, корисними будуть інші заняття на свіжому повітрі: пробіжка, їзда на велосипеді чи плавання. За словами неврологині, час на природі зменшує тривожність, депресію й послаблює розлади настрою, тому потрібно якомога більше часу займатися спортом на відкритому повітрі.

Якщо немає можливості займатися активністю надворі, неврологиня радить йогу: це може допомогти відпочити від стресу, підвищення збудливості, що накопичується в центральній нервовій системі.

Айлін Ругой додала, що будь-які фізичні навантаження щодня в один і той же час підтримують здоров’я мозку.

Розповісти друзям
0 коментарівпоскаржитись

Коментарі

Підписатись
Коментрарі завантажуються
щоб можна було лишати коментрі.