Star Views + Comments Previous Next Search Wonderzine

Здоров'я5-хвилинна перерва поліпшує концентрацію під час виконання складних завдань – дослідження

Під час таких перерв ліпше уникати активності

Дослідники з Сіднейського університету виявили, що 5-хвилинна перерва допомагає поліпшити концентрацію й продуктивність під час виконання складних завдань.

Учені попросили 72 студентів австралійського університету виконати складний математичний тест за 20 хвилин. Під час тесту одну групу попросили зробити п’ятихвилинну перерву й нічим не займатися. Друга група відпочивала, переглядаючи відео прогулянки на природі. Третя група перерви не робила.

Після проходження тесту учасників попросили пройти опитування, щоб визначити, як часто вони відволікалися під час виконання завдань. У результаті учасники перших двох групи повідомили, що їм було легше зосередитися на тесті, і вони виконали його на високий бал, на відміну від групи, яка перерви не робила.

Дослідники зауважують, що під час коротких перерв краще уникати активності.

«Вам потрібно займатися чимось іншим упродовж п’яти хвилин. Відійдіть від комп’ютера чи іншої техніки, виконайте дихальні вправи чи просто посидьте тихо, щоб мозок відпочив. Гортання соціальних мереж не вважається відпочинком», – пояснив доцент Пол Гінс, експерт із педагогічної психології Сіднейського університету.

Розповісти друзям
0 коментарівпоскаржитись

Коментарі

Підписатись
Коментрарі завантажуються
щоб можна було лишати коментрі.