Star Views + Comments Previous Next Search Wonderzine

Здоров'яУ Нідерландах створили алфавіт симптомів раку молочної залози

Щоб підвищити обізнаність про захворювання

Рекламна агенція TBWA\NEBOKO спільно з медичними експертами розробила алфавіт симптомів раку молочної залози, щоб підвищити обізнаність про захворювання й наголосили на важливості регулярних перевірок й оглядів у лікаря.

Алфавіт складається з 26 літер, зображених у формі грудей. Кожна літера представляє свій симптом раку молочної залози. Креативниці TBWA\NEBOKO сподіваються, що алфавіт допомагатиме виявляти захворювання на ранніх стадіях.

«Під час нашого дослідження ми виявили, як мало людей знайомі з симптомами раку молочної залози. Ми всі знаємо сумнозвісне ущільнення в грудях, але існує набагато більше чинників, на які варто звернути увагу. Мабуть, достатньо, щоб створити цілий алфавіт», – сказали в агенції.

За даними дослідження лікарні Александра Монро, кожна п’ята жінка в Нідерландах не перевіряє свої груди. Щороку в Нідерландах рак молочної залози діагностують у 17 тисяч жінок і 100 чоловіків.

Проте 84% з них знають лише один симптом раку молочної залози – ущільнення в грудях. А 85% не знають, що більшість можливих симптомів раку молочної залози можна виявити під час огляду грудей.

Для запобігання раку молочної залози важливо дотримуватися здорового способу життя і вчасно проходити огляд у лікаря: мамолога – не рідше що 1–2 роки; жінкам старше 50 років – що два роки здійснювати мамографічні обстеження.

Рак молочної залози виліковний у разі виявлення на I стадії у 95% жінок, на II стадії – у 80%, на III стадії – у 50% жінок.

Розповісти друзям
0 коментарівпоскаржитись

Коментарі

Підписатись
Коментрарі завантажуються
щоб можна було лишати коментрі.