Star Views + Comments Previous Next Search Wonderzine

Здоров'яДослідження: плавання в холодній воді може полегшити симптоми менопаузи

Зокрема перепади настрою й припливи

Дослідження під керівництвом науковців Університетського коледжу Лондона показало, що плавання в холодній воді може полегшити деякі симптоми менопаузи, зокрема перепади настрою й припливи (раптове відчуття жару). 

У дослідженні взяли участь 1114 жінок віком від 16 до 80 років (середній вік становив 49 років). Учасниці регулярно плавали в холодній воді. Серед досліджуваної групи 785 жінок на той час переживали менопаузу.

У результаті половина жінок зазначила, що плавання в холодній воді значно зменшило їхню тривожність. Для 35% опитаних плавання допомогло впоратися з перепадами настрою, 31% повідомив про поліпшення настрою від купання в холодній воді, а 30% зазначили, що це допомогло їм полегшити відчуття під час припливів. А 63% опитаних жінок сказали, що плавали спеціально для подолання симптомів менопаузи.

Старша авторка дослідження, професорка Джойс Гарпер, зазначає: уже відомо, що холодна вода знижує стрес у людей, які плавають просто неба. А крижані ванни прискорюють відновлення м’язів у спортсменів. Тому жінки можуть використовувати плавання для полегшення фізичних симптомів менопаузи.

Дослідники також виокремили основні переваги регулярного плавання для жінок:

  • допомагає заспокоїтися й поліпшити настрій;
  • жінки можуть знайти пригоже товариство;
  • зменшує менструальний біль, а також послаблює припливи;
  • загалом поліпшує стан здоров’я.
Розповісти друзям
0 коментарівпоскаржитись

Коментарі

Підписатись
Коментрарі завантажуються
щоб можна було лишати коментрі.