Star Views + Comments Previous Next Search Wonderzine

Рівність«Гомофобія та трансфобія – це росія». Читайте маніфест «КиївПрайду»

До Дня протидії гомофобії, біфобії та трансфобії

«КиївПрайд» випустив маніфест до Всесвітнього дня боротьби з гомофобією, біфобією та трансфобією, який відзначають 17 травня.

Маніфест назвали «Гомофобія і трансфобія – це росія». У ньому закликали разом очищати український інфопростір від усього імперіалістичного, колонізаторського, тоталітарного, адже права людини й Україна – понад усе.

«Україна – держава вільного демократичного суспільства. Нашому соціуму притаманні поняття, як-от: свобода самовираження, воля, права людини. Волевиявлення ЛГБТ+ спільноти бути собою більшість українського суспільства сприймає здебільшого нейтрально. Поодинокі випадки гомофобії та трансфобії справді трапляються в нашій країні, як і в усіх, навіть великих демократіях. Різниця в тому, як на це реагує українське суспільство: воно переважно засуджує їх», – зазначили в тексті.

У маніфесті наголосили, що водночас росія знищує все, що пов’язано з волевиявленням, і придушує всі свободи та права людини. Зокрема, пригнічення ЛГБТ+ – це державна політика росії.

«На державних пропагандистських каналах транслюється ненависть до квір-людей, існує закон про заборону так званої гей-пропаганди, переслідують і вбивають ЛГБТ+ активістів. Чи хоче українське суспільство йти шляхом рф? Відповідь: однозначно ні», – наголосили в маніфесті.

У цей час ЛГБТ+ спільнота в Україні вільно проводить прайд марші, вона видима в медіа, бере активну участь у суспільних і політичних процесах.

У «КиївПрайд» наголосили, що підтримка ЛГБТ+ означає підтримку шляху України до Європейського Союзу, тож закликали поширювати маніфест у соцмережах.

Розповісти друзям
0 коментарівпоскаржитись

Коментарі

Підписатись
Коментрарі завантажуються
щоб можна було лишати коментрі.