Star Views + Comments Previous Next Search Wonderzine

РівністьДо закладок: Youtube-канал «Секс по мікрофону» про фемінізм, психологію й сексизм

Українськомовний контент із сучасною тематикою

У подкасті «Секс по мікрофону» троє подруг: Настя, Варя й Настя – говорять про те, що їх турбує: фемінізм, сексизм, стосунки, любов до свого тіла й прийняття себе. Відео на каналі мають розважальний характер.

«Назва каналу прийшла з думкою, що ми хочемо щиро й відверто ділитися своїми переживаннями з іншими дівчатами, щоб вони розуміли, що вони не одні. Ми відкрито ділимось особистим. Наші глядачки пишуть нам, що в процесі перегляду ніби спілкуються з подругами», – розповіла Wonderzine Україна одна з ведучих Анастасія Майорова.

Авторки каналу генерують контент лише українською мовою й цим транслюють свою громадянську позицію. «З початком повномасштабного нападу росії на Україну ми якомога скоріше почали знімати відео українською мовою, бо відчули, що зараз, як ніколи, в аудиторії є потреба споживати українськомовний контент», – ділиться Майорова.

Авторки обмежують російській аудиторії доступ до каналу, щоб уберегти українських глядачок від хейту й негативних коментарів, які часто трапляються в соцмережах з боку росіян. Для дівчат є принциповим розмежовувати російський й україномовний контент на YouTube.

Блогерки використовують гумор й живу мову, щоб наблизитися до своєї аудиторії й висміяти соціальні стереотипи. Ведучі активно обговорюють війну росії проти України, перехід на українську мову, об’єктивацію жінок, поняття cancel culture, права ЛГБТ-спільноти й те, як українські зірки висловлюються на вищевказані теми в медійному просторі. У майбутніх відео будуть обговорювати також українську й зарубіжну літературу, яка має соціальну вагу.

Канал розвивається, авторки планують додавати нові рубрики й запрошувати експертів, котрі поділяють цінності спільноти.

Текст: Галина Данилюк

Розповісти друзям
0 коментарівпоскаржитись

Коментарі

Підписатись
Коментрарі завантажуються
щоб можна було лишати коментрі.