Star Views + Comments Previous Next Search Wonderzine

РівністьЄ питання: чи поширена гендерна флюїдність у країнах, де переважають консервативні погляди

Реципієнти поділилися, чи відчували зміну свого сексуального потягу

Journal of Homosexuality опублікував результати дослідження в Малайзії, що показало, що гендерна флюїдність так само поширена серед жителів консервативних країн.

Автори зауважили, що більшість досліджень про гендерну флюїдність проводять у західних країнах з відносно ліберальними поглядами й законами щодо одностатевих стосунків. Тому вчені прагнули дослідити це в Малайзії, де заборонені одностатеві шлюби.

У дослідженні взяли участь 81 чоловік і 93 жінки віком від 18 до 38 років, які повідомили, що відчувають сексуальний потяг лише до осіб певного гендера.

Реципієнти поділилися, чи відчували вони коли-небудь зміну свого сексуального потягу до інших. Ті, хто відповів ствердно, указали приблизний вік, коли це сталося вперше. Вони також указали, чи стикалися зі зміною потягу більше одного разу й чи очікували зміни своєї сексуальної орієнтації.

За результатами, 72% жінок і 64% чоловіків зазначили, що вони відчували зміну свого потягу. 44% жінок і 36% чоловіків повідомили про те, що стикалися зі зміною потягу декілька разів.

Учені наголосили, що результати не слід сприймати як доказ на користь так званої конверсійної тепарії, що «керується ідеологічними бажаннями, а не фактами». Низка досліджень вказує, що практики, спрямовані на зміну сексуальної орієнтації або гендерної ідентичності, призводять до збільшення ймовірності несприятливих наслідків для психічного здоров’я, включаючи депресію й суїцидальну поведінку.

Учені сподіваються, що висновки дослідження допоможуть нормалізувати відкриті обговорення про сексуальну флюїдність, яка більш поширена, ніж здається.

Фото: Rawpixel

Розповісти друзям
0 коментарівпоскаржитись

Коментарі

Підписатись
Коментрарі завантажуються
щоб можна було лишати коментрі.