Star Views + Comments Previous Next Search Wonderzine

РівністьІндійський принц закликав заборонити конверсійну «терапію», якою «лікують» гомосексуальність

ЛГБТ-людей «лікують» електрошокером та іншими способами

Індійський принц Манвендра Сингх Гойл закликав заборонити конверсійну «терапію», за допомогою якої намагаються змінити сексуальну орієнтацію. Він також розповів, що сам став жертвою конверсійної «терапії», пише Forbes.

«Коли я зробив камінг-аут, перше, що намагалися зробити мої батьки, − це навернути мене. Вони не прийняли б мене геєм. Вони намагалися попросити лікарів оперувати мене, водили мене до релігійних лідерів, щоб вони мене «вилікували», − розповідає він.

Конверсійна «терапія» передбачає «лікування» електрошокером та іншими видами катувань. Центри конверсійної «терапії» в Індії є законними, а повністю заборонені вони лише в п’яти країнах: Німеччині, Мальті, Еквадорі, Бразилії та Тайвані.

Манвендра Сингх Гойл також розповів про ставлення в країні до ЛГБТ-жінок.

«До лесбійок ставляться дуже погано. Я знаю випадки, коли член сім’ї зґвалтував дитину, щоб довести, що вона може займатися сексом з чоловіком. [На його думку] «це доводить, що ви гетеросексуал», − сказав принц.

За його словами, батьки в Індії бояться осуду родичів і сусідів, тому ЛГБТ-людям простіше зробити камінг-аут перед батьками, ніж батькам визнати своїх ЛГБТ-дітей перед іншими.


Боротьба з конверсійною «терапією» стає основним питанням країн, які вже досягли антидискримінації ЛГБТ, рівних прав на шлюб та усиновлення.

За даними організації Trevor Project, яка займається запобіганням самогубств ЛГБТ-людей, люди, які піддаються конверсійній «терапії», частіше намагаються скоїти самогубство.

Ще 11 років тому Американська психіатрична асоціація засудила конверсійну «терапію».

Обкладинка: Манвендра Сингх Гойл

Розповісти друзям
0 коментарівпоскаржитись

Коментарі

Підписатись
Коментрарі завантажуються
щоб можна було лишати коментрі.