Star Views + Comments Previous Next Search Wonderzine

РівністьЧи справді жінки грають у футбол гірше за чоловіків – дослідження

Річ у стереотипах і упередженнях

Цьгорічний фінал Чемпіонату світу з футболу серед жінок став рекордними за продажами квитків і кількістю глядачів у всьому світі. Попри це все ще існує думка, що чоловіки досягають кращих результатів у професійному футболі, ніж жінки.

Працівники Університету Ставангера в Норвегії, Цюріхського Університету й Університету Південної Юти в США вирішили провести експеримент, щоб  перевірити, чи справді жінки гірше за чоловіків грають у професійний футбол. Про це пише Sciencenorway.no.

Понад 600 учасникам показали відеоролики з грою футболісток і футболістів. В одних відеороликах зображення було чітким, і було легко визначити стать гравця. В інших відео зображення було розмите, тому учасники експерименту не могли розпізнати стать.

Результати дослідження показали, що респонденти які переглядали відео з нечітким зображенням, оцінювали навички гравців однаково. Респонденти, які могли визначити стать гравців, оцінювали гру чоловіків краще, ніж жінок.

Один із дослідників, які проводили експеримент, доцент Корнел Марія Несселер вважає, що результати свідчать про упередженість і стереотипи, які все ще існують щодо жінок у спорті: «Коли знаємо, що грають чоловіки, ми хочемо це дивитися й позитивно оцінювати, а коли не знаємо, хто грає, нам байдуже. Це може говорити про те, що ми як суспільство загалом недооцінюємо жіночий спорт», – коментує він.

Розповісти друзям
0 коментарівпоскаржитись

Коментарі

Підписатись
Коментрарі завантажуються
щоб можна було лишати коментрі.