Star Views + Comments Previous Next Search Wonderzine

РівністьДослідження: жінки щотижня готують більше домашньої їжі, ніж чоловіки, і ця тенденція зростає

Торік у середньому жінки готували 8,7 страв на тиждень

Жінки в усьому світі щотижня готують більше домашньої їжі, ніж чоловіки. Дослідження Cookpad і Gallup показало, що у 2022 році такий гендерний розрив у приготуванні їжі лише збільшився.

Серед жінок у 2022 році глобальний показник приготування домашньої їжі залишився стабільним: у середньому 8,7 страв на тиждень. Чоловіки ж готували на 0,7 менше страв на тиждень, ніж це було рік тому, знизивши свій середній показник до 4,0 страв.

Це порушує тенденцію, коли щороку, починаючи з 2018-го, чоловіки готували частіше. Оскільки у 2022 році чоловіки готували їжу рідше, глобальний показник приготування їжі вдома впав до 6,4 страв щотижня з 6,7 у 2021 році. У 2022 році люди готували приблизно так само часто, як й у 2018 році.

Так званий гендерний розрив у приготуванні їжі становить 4,7 у світі, але ця цифра приховує значні відмінності між країнами, зазначають дослідники. У шести країнах такий розрив становить вісім або більше страв на тиждень – майже вдвічі більше, ніж у світі загалом. Зокрема, в Ефіопії жінки в середньому готують за тиждень на 8,6 страв більше, ніж чоловіки. У Таджикистані жінки готують на 8,2 страви більше, а в Єгипті, Непалі, Ємені й Алжирі – на 8,1 або на 8,0 став більше, ніж чоловіки.

Як і в минулі роки, у 2022 році жінки готували частіше, ніж чоловіки, практично в кожній досліджуваній країні чи регіоні. Винятком стала Італія, де чоловіки за тиждень готували на 0,4 страви більше, ніж жінки.

Дослідники виділили 10 країн, де гендерний розрив у приготуванні їжі найменший: Італія, Іспанія, Велика Британія, Швейцарія, Франція, Ірландія, Ісландія, Люксембург, Німеччина і Ямайка.

Фото: Freepik

Розповісти друзям
0 коментарівпоскаржитись

Коментарі

Підписатись
Коментрарі завантажуються
щоб можна було лишати коментрі.