Star Views + Comments Previous Next Search Wonderzine

Рівність«Повага. Свобода. Рівність». У Запоріжжі вперше відбувся ЛГБТ-прайд

Понад 500 учасників

20 вересня в Запоріжжі відбувся перший ЛГБТ-прайд. За повідомленнями «Радіо Свобода», у ньому взяли участь приблизно 500 людей з різних міст, зокрема: Херсону, Харкова, Києва й Запоріжжя.

Учасники з плакатами з написами «Запоріжжя – місто без стереотипів», «Дозволь мені бути» пройшлися центральними вулицями міста.

Після завершення ходи організатори зачитали резолюцію акції з вимогами до центральних органів влади запровадити в Україні інститут реєстрованого цивільного партнерства, забезпечити виконання урядового плану дій з реалізації Стратегії у сфері прав людини, повідомляє «Радіо Свобода».

Паралельно з прайдом власну акцію влаштували й представники релігійних громад, а також громадської організації «Традиція і порядок».

Для забезпечення правопорядку під час маршу залучили понад 700 правоохоронців. Після завершення акції вони створили живий коридор для участників прайду, аби ті могли безпечно пройти до свого транспорту.

У цей час троє противників прайду намагалися прорватися до активістив. Їх затримали. В одного з них вилучили пістолет. Ніхто не постраждав.

Фото: Тая Герасимова

Розповісти друзям
0 коментарівпоскаржитись

Коментарі

Підписатись
Коментрарі завантажуються
щоб можна було лишати коментрі.