Star Views + Comments Previous Next Search Wonderzine

РівністьУряд Саудівської Аравії може помилувати феміністок, які виступали за право керувати автомобілем

Активісток заарештували у 2018 році

Уряд Саудівської Аравії розглядає можливість помилування активісток, які у 2018 році виступали за надання жінкам прав керувати авто. Про це заявив посол Саудівської Аравії у Великій Британії.

На позицію уряду суттєво вплинув тиск з боку міжнародної спільноти й правозахисних організацій, увага яких пов’язана з проведенням міжнародного саміту G20 у листопаді. Наразі серед політиків Саудівської Аравії триває дискусія про те, чи спричиняє подальше затримання активісток політичному збитку для держави.

Одна з ув’язнених, феміністка та захисниця прав жінок, Луджайн аль-Хатлул, із 26 жовтня голодує у в’язниці високого рівня безпеки Аль-Хайєр на знак протесту проти умов, у яких її тримають. Минулого тижня комітет ООН з прав жінок висловив стурбованість щодо погіршення її здоров’я.

У 2018 році Луджайн аль-Хатлул, Іман аль-Нафджан, Азіза аль-Юсеф й інші активістки були затримані через відстоювання прав жінок водити автомобілі. Їх було заарештовано. Пізніше жінкам висунули звинувачення в «спробі дестабілізувати королівство».

Нагадаємо, у червні 2018 року жінкам Саудівської Аравії все ж дозволили водити машину. Цей закон уряд ухвалив через два місяці після ув’язнення активісток.

Фото: Facebook Loujain AlHathloul

Розповісти друзям
0 коментарівпоскаржитись

Коментарі

Підписатись
Коментрарі завантажуються
щоб можна було лишати коментрі.