Star Views + Comments Previous Next Search Wonderzine

РівністьДепутати вимагають вилучити з бібліотек комікс про стосунки двох принцес

«Принцеса + принцеса: довго і щасливо»

12 народних депутатів виступили за вилучення з українських бібліотек книжки «Принцеса + принцеса: довго і щасливо». Її закупили в кількості 1240 примірників у 2019 році. Вона ввійшла в затверджений перелік книжкової продукції, яку придбали для поповнення бібліотек.

Про що книжка

Це історія у вигляді коміксу про двох принцес від авторки Кейт О’Нілл. У сюжеті принцеса Аміра рятує принцесу Сейді з вежі. Далі їхня мета – здолати заздру чарівницю. В описі книжки йдеться, що героїні «дуже різні й мають різні сильні сторони, але обидві намагаються зрозуміти, що насправді значить «довго і щасливо», і чи зможуть вони знайти це «довго і щасливо» разом». Книжка закінчується весіллям двох принцес.

Український переклад цієї книжки випустило видавництво «Рідна мова». На їхню думку, комікс обережно торкається тем романтичних стосунків і терпимості різних моделей гендерної поведінки. Видавництво не погоджується з думкою, що це пропагандистський твір. Цей комікс «про важливість власного вибору, про усвідомлення того, що люди різні та про терпимість до цього».

Хто виступає проти коміксу

Спочатку проти поширення цієї книги в бібліотеках виступив рух «Всі разом!» Вони повідомили, що надсилають лист до Міністерства культури та інформаційної політики з вимогою вилучити всі примірники книги з усіх бібліотечних фондів і структурних підрозділів, які функціонують за кошт державного бюджету.

«Всі разом!» вважають, що «подібні дитячі твори призводять до викривлення уявлень покоління, що підростає, про романтичні взаємини між людьми». Також вони вважають, що мета книжки – дискредитувати інститут сім’ї та популяризувати девіантні моделі поведінки.

Також щодо коміксу до прем’єр-міністра Дениса Шмигаля звернулися 12 народних депутатів. Вони вважають поширення такої книжки в бібліотеках неприпустимим і вимагають вилучити всі примірники. У зверненні депутати цитують статтю 52 Конституції України, у якій ідеться, що шлюб – це вільна згода чоловіка та жінки.

Ініціатором такого звернення став депутат партії «За майбутнє» Анатолій Урбанський. Він прокоментував: «Ми з колегами проти таких експериментів над дітьми та вважаємо, що подібна пропаганда одностатевих стосунків суперечить державним цінностям».

Розповісти друзям
0 коментарівпоскаржитись

Коментарі

Підписатись
Коментрарі завантажуються
щоб можна було лишати коментрі.